Rekolan Kino uuteen nousuun

Kuvaaja: Saija Laaksonen

Hei ja hyvää hellekesää kaikille täältä Rekolan Kinolta!

Meillä on hienoja uutisia! Olemme saaneet Rekolan Kinon toiminnan kehittämiseen EU-tukea! Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader-tuen avulla Rekolan Kinolle palkataan mm. puolipäiväinen aluetuottaja ajalle 1.8.2021 – 31.12.2022.

Rahoitusta saadaan hankkeeseen, jonka tavoitteet ovat:

 • Tavoitteena on saada Rekolan Kinosta Koivukylän ja Korson suuralueiden asukkaita palveleva kylätalo, jossa on aktiivista kulttuuritoimintaa ympärivuotisesti.
 • Toiminnan pääpaino on aluksi elokuva- ja musiikkitapahtumissa ja yhteistyöverkoston kasvaessa toimintaa tullaan laajentamaan myös muille kulttuurin aloille. Lisäksi tarjotaan lähialueen yhdistyksille ja asukkaille mahdollisuus toteuttaa omaa toimintaa ja järjestää tilaisuuksia.
 • Hankkeen tuloksena Rekolan Kinolle syntyy omavarainen, asukaslähtöinen ja aktiivinen kulttuuritoiminta ja vanhalle työväentalolle luodaan uudenlainen yhteistoimintamalli, jossa vajaakäytöllä oleva rakennus herätetään henkiin.
 • Syntynyttä toimintamallia ja tuloksia voi hyödyntää muissa vastaavissa hankkeissa ja vajaalla käytöllä olevien kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten uusiokäytössä.

Tulemme tiedottamaan projektin etenemisestä avoimesti näillä nettisivuilla joka kuukausi julkaistavan blogikirjoituksen / kuukausitiedotteen muodossa. Tämä kirjoitus onkin siis ensimmäinen tällainen “raportti”.

Tila kuntoon talkoilla

Hankkeen tavoitteisiin pääsemiseksi olemme jo aloittaneet työt. Rekolan Kinon tiloja remontoidaan kesän aikana talkoilla, johon osallistuvat kaikki talon vakituiset vuokralaiset (Tila ja toiminta ry, Rekolan Elävän Musiikin Yhdistys REMY ry sekä Pop Up Kino Helsinki). Tietoverkkoa uudistetaan, uutta valotekniikkaa asennetaan, äänentoistoa parannetaan ja elokuvateatteriin on tuotu myös upouusi digitaalinen elokuvaprojektori. Uusi projektori on myös asennettu oikeaan paikkaan eli erilliseeen tekniikkatilaan, jossa myös vanhat 35mm filmiprojektorit sijaitsevat. Tällä tavoin itse projektorista lähtevät käyttöäänet eivät kuulu salin puolelle enää lainkaan.

Myös talon omistaja (Rekolan Työväentalosäätiö) on tehnyt parannuksia tilaan mm. sähköjä remontoimalla ja rakennuttamalla salin takaosaan paremman miksauspisteen. Tila tulee kesän jälkeen olemaan teknisesti huomattavasti aiempaa paremmassa kunnossa etenkin kulttuuritoimintaa ajatellen.

Toiminta käyntiin elokuussa

Musiikkiesitykset ja konsertit alkavat näillä näkymin elokuun lopulla ja elokuvaesitykset syyskuussa. Tilaa vuokrataan myös yksityistilaisuuksiin (häät, syntymäpäivät, rippijuhlat, kokoukset jne). Rekolan Kinolle tullaan pian avaamaan myös uudet nettisivut. Myös livestriimauspalvelut parantuvat jatkuvasti ja nyt Kinolta pystyy tekemään striimauksia nettiin tarvittaessa jopa kahdeksalla kameralla.

Tästä kaikesta tullaan tiedottamaan monissa eri kanavissa elokuun aikana. Kannattaa seurata ainakin Rekolan Kinon ja Tila ja toiminta ry:n facebook-sivuja sekä Kinon Instagram-tiliä. Myös Kinolla podcast tulee jatkumaan ja uusia jaksoja on luvassa heti kun muukin toiminta talolla käynnistyy. Elokuvista tietoa kannattaa etsiä myös Pop Up Kinon sivuilta tai facesivulta ja konsettien osalta suositeltavia linkkejä ovat Remyn sivut sekä facesivu.

Rekolan Kinon uudet nettisivut tulevat keräämään kaiken tämän tiedon yhden osoitteen alle: Rekolankino.fi (avataan elo-syyskuussa).

Tila soveltuu liikuteltavien istuinten ansiosta hienosti myös juhlakäyttöön (Kuva: Tila ja toiminta ry)

Korona-kaudesta selvitty yhteistyön avulla

Korona-vaihe on ollut haastavaa kaikille – eikä vähiten elokuvateattereille ja muille kultuurialan toimijoille. Monet ovat olleet kovan paikan edessä, kun omaa leipätyötä tai harrastustoimintaa ei ole pystynyt toteuttamaan. Myös Rekolan Kino on ollut suljettuna liki puolitoista vuotta. Vasta nyt kesällä 2021 ollaan tilanteessa, jossa toimintaa pystytään käynnistämään hallitusti.

Vantaan kaupungin kulttuuripalveluiden pienimuotoisen tuen avulla olemme kuitenkin pystyneet jatkamaan toimintaa talolla ja valmistelemaan isompaa Leader-hanketta. Kaupungin lisäksi kiitos tästä kuuluu myös Työväentalosäätiölle, joka on pyytänyt korona-ajalta alempaa vuokrahintaa.

Uskomme, että nyt viimein on koittamassa paremmat ajat. On suuri kunnia olla mukana Rekolan Kinon toiminnassa ja kehittämässä sitä eteenpäin.

Nähdään pian – Rekolan Kinolla!

– Mikko Kiuru, Tila ja toiminta ry

1 Comment

 1. Timo Jussila

  17.7.2021 at 19:04

  Aivan mahtavaa kuulla teidän uudesta kinosta ja muusta tuki joukoista , joka on mahdollistanut tämän hienon ja kulttuurillisen mahdollisuuden jatkaa kinon perinnettä Rekolassa.
  Tulen elokuviin varmasti teidän kunnostettuihin uusiin tiloihin.
  Terv. Timo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 Tila ja toiminta ry

Theme by Anders NorenUp ↑