Rekolan Kinon kuulumiset 7/2021

Tämä on yhteenveto siitä mitä saatiin aikaiseksi Rekolan Kinolla ja sen Leader-rahoitteisessa projektissa heinäkuussa 2021.

Saimme myönteisen päätöksen Leader-tukihakemukseemme ihan kesäkuun viimeisinä päivinä. Siitä eteenpäin into Rekolan Kinon toiminnan elvyttämiseen on ollut luonnollisesti entistä kovempi. Talkootöitä tulikin tehtyä melko tiiviisti koko heinäkuu.

Kesäkuussa olimme jo ehtineet tekemään uuden elokuvaprojektorin asennukset sekä tekemään erilaisia teknisiä testejä äänentoiston ja kuvanlaadun parantamiseksi. Myös lavan valotekniikkaan tehtiin parannuksia Remy ry:n toimesta.

Salin takaosassa sijaitseva “miksauspiste” uudistettiin talon omistajan tilauksesta tilan toimijoiden toiveiden pohjalta.

Vertailun vuoksi – tältä se näytti ennen:

Heinäkuussa teimme myös talon sisäverkon uudistamisen talkootyönä (materiaalit maksoi talon omistaja). Rekolan Kinolle vuonna 1998 asennetut CAT5 -luokan verkkokaapelit vaihdettiin tässä urakassa CAT6 / CAT6A-kaapeleihin (kuvia tuosta 23 vuoden takaisesta projektista löytyy täältä).

Käytännössä verkkokaapeleiden vaihto tarkoittaa sitä, että Kinon sisällä kulkeva tietoverkko, joka ennen toimi 10/100 megabitin nopeudella, toimii nyt 1/10 gigabitin nopeudella. Myös koko talon kattava Wifi-verkko uusittiin. Yhteensä kaapeleita vedettiin talon seinissä kulkeviin kaapelikouruihin n. 400 metriä ja lisäksi tehtiin kaapeleiden päät ja verkkorasiat.

Verkkokaapelien päät tehtiin erikoistyökaluilla ja sen jälkeen toimivuus testattiin mittarilla.

Heinäkuussa rakensimme myös uusia äänikaapelointeja uusien ja vanhojen av-laitteiden välille. Talon omistaja tilasi myös omaan laskuunsa sähkömiehen asentamaan uusia pistorasioita sekä lavalle että projektorihuoneeseen.

Myös kahvion ja keittiön äänentoisto uudistettiin ja nyt Rekolan Kinon juhlakerroksen huoneissa on mahdollista kuunnella joko samaa tai eri musiikkia. Ja laitteita hallitaan tietysti nykytyyliin mobiililaitteella verkon yli.

Yksi iso yksittäinen talkooprojekti oli Rekolan Kinon ilmoitustaulujen kunnostus. Sekä talon seinässä oleva että kadun varressa sijaitseva ilmoitustaulu remontoitiin. Pleksit vaihdettiin uusiin, puu- ja metalliosat maalattiin ja myös taustalevyt vaihdettiin.

Talon seinässä oleva taulu talkoiden alussa:

Sama taulu talkoiden jälkeen (logot ja muut vielä miettimättä):

Kadun varren ilmoitustaulu ennen talkoita:

Sama taulu talkoiden jälkeen (suojamuovi vielä edessä):

Heinäkuussa tehtiin myös paljon ns. näkymätöntä työtä. Esimerkiksi Rekolan Kinon uudet nettisivut saatiin melkein julkaisuvalmiiseen kuntoon. Niitä on hiottu ja suunniteltu talkoilla ammattilaisten toimesta jo yli puolen vuoden ajan. Myös keittiön ja muunkin sisustuksen suunnitteluun ja uudistamiseen saatiin apuja, kun talkoojoukkoihin liittyi oikea sisustusarkkitehti.

Myös Rekolan Kinon vuokraustoimintaa ulkopuolisille edistettiin heinäkuussa. Ensimmäiset vuokrauksetkin saatiin pahimman korona-tilanteen helpottuessa. Saimme myös erinomaista kuvamateriaalia tilan muunneltavuudesta. Kiitos siitä Saija Laaksoselle (yksi kuva alla). Uusille nettisivuille on tulossa lisää mahtavia Saijan otoksia.

Heinäkuussa aloitimme myös yhteistyöneuvottelut Rekolassa ja sen lähialueella toimivien yritysten kanssa. Lisäksi teimme paljon suunnittelutöitä sekä hallinnollisia valmisteluja projektin toteuttamiseksi.

Kaikesta aherruksesta huolimatta fiilis on ollut aivan mahtava. Rekolan Kinon eteen on upeaa tehdä töitä emmekä malta odottaa sitä hetkeä kun pystymme pitkästä aikaa avaamaan ovet myös suurelle yleisölle. Tervetuloa viihtymään – Pian!

Jos haluat tukea toimintaamme tai liittyä jäseneksi, ota yhteyttä: https://tilajatoiminta.fi/yhteystiedot/ (muukin palaute toki erittäin tervetullutta)

Kaikki kuukausiraportit: https://tilajatoiminta.fi/category/hankeraportti/

Tila ja toiminta ry:n toimintaa Rekolan Kinolla tukevat:
Leader / EU:n maaseuturahasto
Vantaan kaupunki

1 Comment

  1. Kyllikki Holopainen

    2.8.2021 at 14:59

    Hienoa!!! Onnea tuleviin♥️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 Tila ja toiminta ry

Theme by Anders NorenUp ↑