Rekolan Kinon esittelyvideo – ja tekijä haastattelussa

Rekolan Kinon esittelyvideolla oli tänään ns. maailman ensi-ilta. Juuri valmistunut video nähtiin ennen Rakenna & Remppaa 1 -tapahtuman alkua – tietysti Kinon valkokankaalta. Nyt video on katseltavissa myös Rekolan Kinon Youtube-kanavalta tai tästä alta. Saimme videon tekijältä, Villeltä myös lyhyen haastattelun (tekstimuodossa videon alla).

Videon toteuttaja haastattelussa:

Ville Räty, olet tehnyt hienon esittelyvideon Rekolan Kinosta. Mikä on oma suhteesi Rekolaan?

Sain viettää teinivuoteni rekolalaisena. Olisinko ollut 12-vuotias kun muutettiin Koivukylästä Rekolaan. Olin myös Rekolassa esikoulussa ja ala-asteen luokat 3-6.

Nykyisin asun Helsingissä, mutta Rekolassa vielä paljon tuttuja nuoruusvuosilta. Moni joka joskus sieltä on lähtenyt on myös palanut. Itsellä ei toistaiseksi paluu haaveita Rekolaan, mutta lämpimät muistot Rekolasta seuraavat mukana. Olen henkisesti Itä-Vantaalainen, vaikka en sitä aina haluakaan tunnustaa 😀

Onko sinulla lapsuudenmuistoja Rekolan Kinoon liittyen?

Kinolla olen käynyt katsomassa ensimmäiset elokuvani aikoinaan. Mitään tarkkoja mielikuvia ekasta kerrasta ei ole, mutta tärkeä paikka se on mulle ollut lapsesta lähtien.

Miten päädyit media-alalle ja mistä innostus videoihin lähti?

Skeittaus oli iso osa elämääni nuorena. Kavereitten kanssa skeittailtiin Matarin Jehovien pihalla ja omat temput piti saada kuvattua amerikalaisten skeittileffojen innoittamana. Siitä lähti innostus videoiden tekemiseen ja innostus vei ammattiuralle asti.

Liittyikö Kinon esittelyvideon tekemiseen jotain kiinnostavia yksityiskohtia kuten haasteita tai onnistumisia?

Budjetti videon tekoon ei ollut kovin iso, mutta päätin panostaa hommaan vanhana rekolalaisena ja Kinon fanina. Pääsin testailemaan uutta kalustoa ja harjoittelemaan niiden käyttöä. Ei ollut aikataulullisia paineita kuvaukselle tai editoinnille, mikä antoi mahdollisuuden kokeilla uutta ja vähän sählätäkin uusien asioiden kanssa. Olen itse aika tyytyväinen lopputulokseen, mutta aina toki näkee myös parantamisen varaa.

Uskotko, että retrohenkinen tila houkuttaa myös nuorempia asiakkaita?

Ainakin oma 9-vuotias poika oli ihan fiiliksissä Kinosta videon nähtyään. Hän haluaisi viettää siellä omat videopelisynttärit. Puitteet ois kyllä Kinolla siihen mitä mainioimmat. En tiedä retrosta, mutta iso screeni ja poppari- ja hattarakone tekivät vaikutuksen.

Suuret kiitokset upeasta työstä kaikkien Rekolan Kinon eteen puuhaavien puolesta. Mistä sinut löytää, jos joku etsii omalle videotuotannolleen tekijää?

Teen videoita oman yrityksen Tuotantoyhtiö Kuutti Rocks Oy:n kautta. Mulle voi laittaa mailia osoitteeseen : ville (at) kuutti.rocks

Kiitos Ville.

Villen muihin taidonnäytteisiin voi tutustua myös Vimeossa: https://vimeo.com/frametracker

Lisätietoja Rekolan Kinosta: https://www.rekolankino.fi

2 Comments

 1. Marjatta Kivinen

  16.1.2023 at 09:09

  Saisiko valokuvia heijastettua kankaalle synttärijuhlien sankarista.

  • Mikko Kiuru

   16.1.2023 at 13:59

   Kyllä, Rekolan Kinolta löytyy dataprojektori, jolla voi heijastaa kuvaa kankaalle. Projektorin vuokra on 50 eur / tapahtumapäivä. Tietokone löytyy myös salista ja sen voi liittää projektoriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 Tila ja toiminta ry

Theme by Anders NorenUp ↑