Hauskaa vappua! (Kino-kuvia 90-luvulta)

Tila ja toiminta ry on puoluepoliittisesti sitoutumaton yhdistys. Se ei kuitenkaan estä nostamasta hattua (ja vappumaljaa) Rekolan Työväentalolle, joka valmistui 70 vuotta sitten. Siitä asti tila on palvellut rekolalaisia yhteisenä kohtaamispaikkana.

Tältä Rekolan Kinolla näytti 90-luvun lopulla ennenkuin tila kunnostettiin Vantaan kaupungin ja EU:n yhteisen Urban-ohjelman rahoituksella. Mukana myös muutamia kuvia täydellisen remontin ajalta (tasan 20 vuotta sitten).

Kuvissa näkyvät henkilöt ovat tuolloin perustetun Rento ry:n vapaaehtoisia, jotka osallistuivat tilan kunnostamiseen. Kunnostusta koordinoi eri toimijoiden muodostama työryhmä, johon kuului tilan käyttäjiä, rahoittajia ja talon silloinen omistaja, Rekolan Työväenyhdistys.

Tämän viikon perjantaina ja lauantaina Rekolan Kinossa voi jälleen katsella elokuvia. Tapahtuman toisen järjestäjän (Tila ja toiminta ry:n) taustajoukoissa vaikuttaa osin samoja henkilöitä kuin 20 vuotta sitten Rento ry:ssä.

Hauskaa Vappua!

Eteinen oli vielä 90-luvulla, sanotaanko suoraan minkä ruskea…

Eteiseen tuli uuden värin lisäksi naulakot ja uudet ilmoitustaulut

Kahviotilan vallitseva sävy ennen remonttia oli… öö.. “viehättävä”. Remontissa seinille asennettiin myös himmennettävät lamput.

Salissa yhdistyi demarin punainen (seinien alaosat) ja iäkkään luottamusta herättävä beige (yläosat). Remontissa koko kangasta ympäröivä seinä maalattiin tumman vihreäksi paremman elokuvaelämyksen aikaansaamiseksi.

Tilojen kaikki pinnat maalattiin remontin alkuvaiheessa. Uusien värien valinnoista vastasi oikea sisustusarkkitehti. Käytännön remppaa tehtiin nuoruuden innolla ja ilman palkkaa (talkootyöllä kerrytettiin hankkeen omarahoitusosuutta).

Myös ulkokyltit ja ja ulkoilmoitustaulu remontoitiin. Tämä työn osuus jäi melkein puolitiehen sisäremontin viedessä porukoilta kaikki voimat.

Remontin yhteydessä suurin osa salin penkeistä muutettiin liikuteltaviksi, jotta tilaa voisi muokata ja käyttää myös juhlatilaisuuksiin. Lattiakin hiottiin ja maalattiin.

Rento ry:n aktiivijäsen maalaamassa lattia- ja seinälistoja

Kaikkien ovien hiominen, puhdistaminen ja maalaaminen oli oma urakkansa.

Maalattavaa pinta-alaa riitti varsinkin salin puolella. Maaleiksi valittiin elokuvakäyttöön sopivia himmeitä sävyjä.

Tästä tehtävästä olisi jopa Karate Kid ollut innoissaan..

Otto ja näyttämön reunojen maalaus.

Remontin lopputulos oli monien mielestä onnistunut. Tältä tila näyttää vielä tänäänkin eli vappuna 2018. Kuva: Janne Hulkkonen

Vantaan Sanomat uutisoi 30.4.2018: Vantaalla tehdään elokuvahistoriaa – “Ensimmäinen tapaus lähes 70 vuoteen…”

Hauskaa vappua ja tervetuloa elokuviin 4.-5.5! Lue lisää: http://rekolankino.fi

1 Comment

  1. Irene Hoffrén

    1.5.2018 at 19:18

    Viimeisin elokuva minkä kävin katsomassa tuolla oli,viimeinen Keisari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

© 2024 Tila ja toiminta ry

Theme by Anders NorenUp ↑