Tikkurilan kirjastotalon Lummesalissa järjestetään vanhojen elokuvajulisteiden näyttely 29.-31.5.2023. Näyttely on maksuton ja se on avoinna seuraaavasti:

maanantaina 29.5. klo 14-17
tiistaina 30.5. klo 16-19
keskiviikkona 31.5. klo 11-14

Näytteillä on 48 alkuperäistä elokuvajulistetta eri vuosikymmeniltä. Lisäksi selailtavissa on huomattavasti laajempi, yli 1000 julisteen digitaalinen arkisto.

Näyttelyssä on mukana lukuisten klassikkoelokuvien julisteita, joista monet ovat oman aikakautensa helmiä – taideteoksia, joihin usein käsin maalattuna tai piirrettynä on käytetty valtavasti aikaa ja ajatusta. Teokset ovat myös kutkuttavan nostalgisia ja paljastavat hienosti miten paljon maailma on vuosikymmenten aikana muuttunut.

Julisteet on alunperin otettu talteen Rekolan Kinon toiminnan yhteydessä. Julisteet on saatu näyttelyyn Rekolan Kinon toimintaa pitkään pyörittäneiden Eeva ja Veikko Salosen lapsenlapsilta, jotka ovat säilyttäneet julisteet rakkaudella. Vantaan Rekolassa sijaitseva elokuvateaatteri aloitti toimintansa vuonna 1950.

Näyttelyn aikana Lummesalin valkokankaalla pyörii myös Peter von Baghin toteuttama suomalaisen elokuvan historiikki.

Näyttely järjestetään Tikkurilan Kirjastotalossa sijaitsevassa Lummesalissa (kirjaston musiikkiosastoa vastapäätä).

Osoite: Tikkurilan kirjasto, Lummetie 4, 01300 Vantaa.
Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/2SpXIhIxh

Näyttely on avoinna:

ma 29.5. klo 14-17
ti 30.5. klo 16-19
ke 31.5. klo 11-14

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja:

Mikko Kiuru
Kinomuseo-näyttely / Tila ja toiminta ry
+358 45 121 7500
info(a)kinomuseo.fi
www.kinomuseo.fi

Näyttelyn järjestää Rekolan Kinon tiloja ja toimintaa kehittävä Tila ja toiminta ry. Tapahtumaa tukee Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.

Yhteistyökumppanit: Rekolan Kinolla elokuvatoimintaa pyörittävä Pop Up Kino Helsinki sekä julisteiden nykyiset haltijat Anttoni Wikström ja Oskari Salonen.

Näyttely on jatkoa Rekolan Kinolla vuonna 2022 ja Kino Myyrissä 2023 järjestetylle Kinomuseo-näyttelylle. Nyt Tikkurilassa järjestettävä näyttely on toistaiseksi viimeinen suunnitteilla oleva Kinomuseo-näyttely.

Aiheesta muualla:

HS.fi: Korttelikino säästeli yli puoli vuosisataa upeita julisteita, jotka nostetaan vihdoin esille

Vantaan Sanomat: Oletko käynyt katsomassa näitä elokuvia? Valtava määrä vanhoja leffajulisteita tulee esille Kinomuseoon Vantaalle