Tällä kertaa raportti tulee poikkeuksellisesti kolmen kuukauden ajalta, koska saimme toukokuun kävijämäärät selville vasta heinäkuun lopussa.

Elokuvat

Toukokuussa elokuvissa kävi yhteensä 263 katsojaa. Näytöksiä oli 7 kpl (näistä neljä oli yksityisnäytöksiä). Kesäkuussa katsojia oli 93 ja näytöksiä 7 kpl (näistä kaksi oli yksityisnäytöksiä). Tila ja toiminta ry piti näytöksissä kahvilaa.

Näytetyt elokuvat olivat: Vinski, Henkka ja Kivimutka, Belfast, Downton Abbey, Tytöt tytöt tytöt, Top Gun Maverick, Kuolema Niilillä ja Isoäiti.

Toukokuussa Helsingin Sanomat teki myös hyvän jutun Rekolan Kinon elokuvatoiminnasta ja sen historiasta: https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000008772396.html?fbclid=IwAR1PtdKUpapFtnBU1cnkwqvxzUIx5HOUOGiYKVVTDVAGEi-zPpAAcK2AnGw

Ruutukaappaus HS:n jutun alusta:

Aiheeseen liittyen digitoimme vanhan VHS-kasetin, jolta löytyi Rekolan Kinon toimintaa pyrittäneen Eeva Salosen vanha haastattelu: https://vimeo.com/704448802/6c8bb967f5

Musiikkitapahtumat

Musiikkitapahtumat olivat tauolla touko-heinäkuun ajan. Elokuun kahta konserttia kuitenkin markkinoitiin jo kesän aikana.

Yksityistilaisuudet

Toukokuussa tiloja vuokrattiin yksityisiin tilaisuuksiin (muut kuin yksityisnäytökset) yhteensä kolmena päivänä, kesäkuussa neljänä päivänä ja heinäkuussa neljänä päivänä. Tilaisuudet vaihtelivat kokouksista syntymäpäiväjuhliin ja aina striimattuun koko päivän kestäneeseen DJ-keikkaan. Kyseinen keikka oli kaikkien vapaasti katsottavissa ja siitä julkaistiin myös tallenne: https://youtube.com/playlist?list=PLeofbfp3_-lgbe0cTBoidw5HvHrmRzP8T

Tilojen kunnostus

Rekolan työväentalosäätiö eli kiinteistön omistaja sai keväällä myönteisen päätöksen Kotiseutuliiton korjausavustuksisesta. Avustuksella on tarkoitus laatia Rekolan kinoon kuntokartoitus, 10 vuoden korjaussuunnitelma sekä suunnitella rakennuslupahakemus sisätiloihin rakennettavien esteettömien wc-tilojen ja esteettömyyttä parantavien kulkuyhteyksien tekemiselle. Tila ja toiminta ry on ollut aktiivisesti mukana projektissa avustushakemuksen jättämisestä lähtien ja auttanut säätiötä kilpailuttamaan ja hankkimaan tarvittavan suunnittelutyöurakan. Työ aloitetaan elokuun 2022 puolivälissä ja sen on tarkoitus valmistua syyskuun loppuun mennessä. Varsinaiset remonttityöt on tarkoitus toteuttaa aikaisintaan kesällä 2023.

Kesän aikana Rekolan Kinon tiloja myös kunnostettiin monella tavalla:

 • Tehtiin paikkamaalauksia (lavan reuna, näyttämön reunat, portaat, kynnykset)
 • Sisäilmoitustaulun listoitus korjattiin
 • Ulkoilmoitustaulun pleksi kiinnitettiin kehykseen
 • Vessoihin asennettiin uudet käsipyyhetelineet
 • Saliin hankittiin uudet kaiuttimet juhlakäyttöä / yksityistilaisuuksia varten
 • Pimennysverhoihin tehtiin parempi valotiivistys (verhojen yläosiin rakennettiin kotelot)
 • Hätäuloskäyntivaloihin tehtiin parannuksia
 • Sisäverkosta laadittiin kaaviokuvat
 • Lääkelaukku hankittiin keittiöstä lähtevään portaikkoon ja oveen kiinnitetiin ensiapuvälineiden sijainnista kertova tarra
 • Portaikko ja alkerran käytävä siivottiin ja irtotavarat siirrettiin pihan kontiin
 • Vessojen yläpuolelle ja portaikkoon rakennettiin sadesuoja valokatteesta
 • Hankittiin uudet pihakalusteet
 • Pidettiin haravointi-/pihatalkoot
Uudet mustat käsipyyhetelineet WC-tiloissa

Heinäkuussa tehtiin myös suunnitelmat Kinon alakerrassa sijaitsevan vanhan kellarihuoneen muuttamisesta esiintyjien backstage-tilaksi. Tavoitteena on, että syyskuussa esiintyjille olisi tarjolla hieman parempi pukeutumistila kuin tähän asti tarkoitukseen käytetty keittiö.

Lisäksi aikaa vei jonkun verran ruohonleikkuu ja nurmikon trimmaus, jotka on aiempina kesinä olleet paikallisen puutarhaliikkeen vastuulla.

Muuta mainitsemisen arvoista

Heinäkuussa saatiin valmiiksi Rekolan Kinon asiakaskysely. Kysely avataan nettisivuille syyskuun alussa.

Tervetuloa mukaan!

Jos haluat tukea toimintaamme tai liittyä jäseneksi, vieraile verkkokaupassamme: https://holvi.com/shop/tilajatoiminta/ tai ota yhteyttä: https://tilajatoiminta.fi/yhteystiedot/. Myös kaikki palaute on tervetullutta!

Kaikki kuukausiraportit: https://tilajatoiminta.fi/category/hankeraportti/

Tila ja toiminta ry:n toimintaa Rekolan Kinolla tukee:
Leader / EU:n maaseuturahasto