Kevät! Viimein!

Elokuvat

Kaikille avoimia elokuvaesityksiä järjestettiin huhtikuussa neljä (ohjelmisto alla).

Lisäksi järjestettiin viisi yksityisnäytöstä. Yksityiset elokuvanäytökset vaihtelivat paikallisen K-kauppiaan tarjoamasta kylä/kilpailu-näytöksestä (Batman) Rekolan koulun koululaisnäytöksiin (Pertsa ja Kilu / Roni on rikki), Vantaan asukastilojen ilmaisnäytökseen (70 on vain numero) sekä intialaisen elokuvan tapahtumaan (Akaash). Rekolan Kino onkin viime aikoina todistanut muuntautumiskykynsä sekä toimivuutensa hyvin erilaisten elokuvatapahtumien järjestämispaikkana. Kiitokset kaikille elokuvissa käyneille sekä tapahtumien järjestelyissä mukana olleille!

Kävijöitä kaikissa elokuvanäytöksissä (julkiset + yksityiset) oli yhteensä 498. Kaikkien elokuvaesitysten järjestäjänä toimi Pop Up Kino Helsinki. Tila ja toiminta ry auttoi tiedotuksessa ja vastasi kahvilatoiminnasta.

Konsertit

Rekolan Elävän Musiikin yhdistys Remy ry järjesti Rekolan Kinolla huhtikuussa yhden konsertin, jossa esiintyivät Edu Kettunen, Mika Kuokkanen sekä Johanna ja Mikko Iivanainen. Keikalle saapui 120 katsojaa.

Yksityistilaisuudet

Yksityistilaisuuksia (muita kuin elokuvatapahtumia) järjestettiin kolme. Näistä kaksi oli syntymäpäiviä ja yksi oli Bubut ry:n burleski-esitysten videointitilaisuus. Tila ja toiminta ry toimi videointien toteuttajana yhteistyössä Sovia Median kanssa. Kävijöitä kaikissa yksityistilaisuuksissa oli arviolta yhteensä 170 kpl.

Rakenna & Remppaa -tapahtumat

Huhtikuussa Tila ja toiminta ry järjesti järjestyksessään toisen Rakenna & Remppaa -tapahtuman. Tilaisuudessa puhuivat Timpurilta Talo -yrittäjä Mikko Merelä sekä Minitalo Oy:n ja Aito Arkkitehtuuritoimiston arkkitehti Maria Klemetz. Tilaisuus oli hybridi-tyyppinen eli osallistuminen oli mahdollista joko paikan päällä tai etänä livestriimin kautta.

Maaliskuussa järjestetty ensimmäinen tapahtuma sekä huhtikuussa järjestetty toinen tapahtuma tavoittivat yhteensä 692 henkilöä (paikallaolijat 32 + videota eri kanavissa katselleet 660). Suuret kiitokset kaikille tilaisuuksissa esiintyneille puhujille sekä livenä tai etänä osallistuneelle yleisölle! Tässä vielä linkit molempien tapahtumien videotallenteisiin:

R&R 1:

R&R 2:

Rakenna & Remppaa -tapahtumien järjestäminen oli mahdollista Vantaan kaupungilta saadun kohdeavustuksen ansiosta. Kiitokset loistavalle kotikaupungillemme asukaslähtöisen toiminnan tukemisesta!

Tilojen kunnostus

Rekolan Kinon tiloihin tehtiin myös joitain parannuksia huhtikuussa. Kiinteistön omistaja mm. korjautti kahvilan ilmanvaihtolaitteen. Lisäksi pihalla oleva varastokontti sekä ullakko siivottiin ja sorttiasemalle kuskattiin kaksi peräkärryllistä jätettä. Lisäksi pihan siistiminen aloitettiin haravoinnilla ja talven hiekoitushiekkojen poistolla. Nämä talkoot jatkuvat vielä toukokuussakin.

Muuta huomion arvoista…

Erityiskiitos vielä Rekolan K-Marketille ja kauppias Minna Kelamolle taloudellisesta yhteistyöstä ajalla 8/2021 – 4/2022. Ilman K-Marketin ja Minnan kanssa tehtyä yhteistyötä olisi ollut hyvin hankalaa toteuttaa Rekolan Kinon Leader-hanketta, jossa tuki saadaan vasta kuukausien päästä toteutuneita kuluja vastaan.

Tervetuloa mukaan!

Jos haluat tukea toimintaamme tai liittyä jäseneksi, vieraile verkkokaupassamme: https://holvi.com/shop/tilajatoiminta/ tai ota yhteyttä: https://tilajatoiminta.fi/yhteystiedot/. Myös kaikki palaute on tervetullutta!

Kaikki kuukausiraportit: https://tilajatoiminta.fi/category/hankeraportti/

Tila ja toiminta ry:n toimintaa Rekolan Kinolla tukevat:
Leader / EU:n maaseuturahasto
K-Market Rekola
Vantaan kaupunki