Tämä on yhteenveto siitä mitä saatiin aikaiseksi Rekolan Kinolla ja sen Leader-rahoitteisessa projektissa lokakuussa 2021.

Tilojen kunnostus

Rekolan Kinon WC-tilat remontoitiin lokakuussa talkoovoimin. Seinät ja ovet maalattiin, oviin asennettiin elokuvajulisteet, väliseinään sormipaneelit, peilit uusittiin ja naisten vessaan asennettiin myös taso. Kattoon viritettiin tarvittavaa lisävaloa. Alla ennen ja jälkeen -kuvat, jotka kertovat kaiken oleellisen.

Ennen:

Jälkeen:

Kuvat ja vessan uudistussuunnitelma: Helena Valtonen. Arkkitehti Anu Jokela Oksa Designista konsultoi. ABL-laatat sponssasi lavuaarin edessä olevat laatat, JeeRakennuksen Jari auttoi myös talkoohengessä. Seinämaalaukset tehtiin sabluunoilla, jotka saatiin Korson Ainasprintiltä. Yhteistyökumppanina myös Oranssin orava, jolta ostettiin vegaaniset ja kotimaiset käsisaippuat.

Elokuvat

Lokakuussa myös Rekolan Kinon toiminta saatiin entistä kovempaan vauhtiin. Elokuvia esitettiin Pop Up Kino Helsingin toimesta seitsemänä päivänä ja lisäksi järjestettiin kaksi yksityisnäytöstä. Korona-turvallisuuden parantamiseksi pihalle avattiin myös syksyinen pihaterassi.

Kaikille avoimia näytöksiä järjestettiin elokuvista:

 • No Time to Die
 • Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia
 • Tove
 • Ryhmä Hau – Elokuva
 • Isä
 • Peruna
 • Nomadland
 • Gagarine – Kiertoradalla
 • Pertsa ja Kilu
 • Hytti Nro 6 (Ennakkonäytös)
 • The Boss Baby: Perhebisnes 
 • Dyyni 
 • Candyman
 • Coda (Ensi-ilta)

Yhteensä kaikille avoimissa näytöksissä kävi lokakuussa 761 katsojaa.

Toinen järjestetyistä yksityisnäytöksistä oli yksityisen henkilön varaama. Näytökseen yhdistyi “omalla kylällä tehty elokuva” ja kyseisesta aihepiiristä kiinnostuneiden tapaaminen. Toinen yksityisnäytös oli suunnattu Vantaan asukastilojen asiakkaille. Jälkimmäisessä esitettiin Tove-elokuva ja sen jälkeen kuultiin kertomuksia kulissien takaa, kun paikalle saapui näyttelijä-käsikirjoittaja Eeva Putro.

Eeva Putro kertoi mm. miten idea Tove-elokuvasta syntyi ja kuinka hän päätyi käsikirjoittamaan ja näyttelemään siinä.

Konsertit

Lokakuussa Remy ry järjesti Rekolan Kinolla kaksi konserttia (julisteet alla).

Jiri Nikkisen konsertti oli loppuunmyyty ja hän julkaisi keikalta myös tunnelmasta paljon kertovan videon:

https://www.facebook.com/100000258713411/videos/pcb.4814818218536754/622278049149285

Yhteensä lokakuun konserteissa kävi 150 katsojaa.

Yksityistilaisuudet

Yksityisten elokuvanäytösten lisäksi Rekolan Kinolla järjestettiin yksityisiä juhla-/kokoustilaisuuksia lokakuussa kolme kappaletta.

Myös tilan tiedotusta ja viestintää saatiin parannettua ja elokuvatapahtumien mainostelineet vietiin mm. Koivukylän Citymarketiin ja Rekolan K-marketin eteen. Lisäksi K-Marketin eteisaualan asennettiin Internetin kautta päivittyvä infonäyttö, josta näkee Kinon tulevan ohjelmiston. Laitteet saatiin veloituksetta käyttöön kyseisiä järjestelmiä toimittavalta Info Totem Oy:ltä.

Yhteistyöverkostojen osalta uusia avauksia tehtiin lokakuussa mm. Harrastusten Vantaan -hankkeen, Varia-oppilaitoksen sekä Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulun suuntaan. Kerromme näistä myöhemmin lisää mikäli neuvottelut etenevät käytännön yhteistyön tasolle.

Jos haluat tukea toimintaamme tai liittyä jäseneksi, vieraile verkkokaupassamme: https://holvi.com/shop/tilajatoiminta/ tai ota yhteyttä: https://tilajatoiminta.fi/yhteystiedot/. Kaikki palaute on tervetullutta!

Kaikki kuukausiraportit: https://tilajatoiminta.fi/category/hankeraportti/

Tila ja toiminta ry:n toimintaa Rekolan Kinolla tukevat:
Leader / EU:n maaseuturahasto
K-Market Rekola