Tämä on yhteenveto siitä mitä saatiin aikaiseksi Rekolan Kinolla ja sen Leader-rahoitteisessa projektissa syyskuussa 2021.

Syyskuussa avattiin viimein lähes vuoden työn alla olleet Rekolan Kinon uudet nettisivut. Suuret kiitokset huippu-ammattilaisille Helena Valtoselle ja Tarja Syrjäaholle, jotka tekivät valtavan urakan talkootyönä! Kiitos myös valokuvaaja Saija Laaksoselle, jolta saatiin kuvat saitille.

Syyskuussa päästiin myös viimein aloittamaan julkiset yleisötilaisuudet pitkäksi venyneen koronatauon jälkeen. Remy ry:n ensimmäinen konsertti syyskaudella 2021 oli Jussi Syren and the Groundbreakers (juliste alla). Tapahtumaan osallistui 80 katsojaa.

Ensimmäinen syyskauden leffa ehdittiin esittämäään juuri ennen kuun vaihdetta eli 30.9. ja elokuvana oli uusin Bond:

10.10. asti kestävän leffatapahtuman tiedot löytyy Facebookista.

Syyskuussa Rekolan Kinolla järjestettiin kaksi yksityistilaisuutta. Ne sisälsivät mm. videopelejä ja elokuvia. Myös lukuisia muita yksityistilaisuuksien varauksia saatiin loppuvuodelle.

Myös Vantaan kaupungin lastenkulttuurin edustajat kävivät tutustumassa Rekolan Kinon tiloihin syyskuussa. Yhteistyöideoita syntyi myös Vantaan ammattiopisto Varian kanssa. Yhteistyöverkoston kutominen siis jatkui ja haluammekin lähettää lämpimät terveiset kaikille, joiden kanssa neuvottelut on saatu alulle!

Syyskuussa Rekolan Kinon kahvilatilaan rakennettiin neljän päivän ajaksi myös etäopetusstudio, josta tehtiin opetusta alakouluihin verkon yli greenscreen-tekniikkaa hyödyntäen. Kuvaus ja striimaus kouluihin tehtiin samoilla laitteilla mitä Rekolan Kinolla käytetään tapahtumien livestriimauksiin.

Kinolla-podcast

Kinolla-podcast palasi syyskuussa pitkältä tauolta. Ensimmäiseen “uuden tuotantokauden” jaksoon saapuivat vieraiksi 90-luvun lopussa toimineen Urban-ohjelman työntekijät Helinä Kokkarinen ja Taina Saarenpää. Urban-ohjelma oli juuri se hanke, jonka rahoituksella Rekolan Kino kunnostettiin vuonna 1998. Kinolla-podcast on katseltavissa Youtubesta ja kuunneltavissa Spotifyssä sekä Applen ja Googlen Podcast -palveluissa. Syyskuussa tehty jakso tässä:

Jos haluat tukea toimintaamme tai liittyä jäseneksi, vieraile verkkokaupassamme: https://holvi.com/shop/tilajatoiminta/ tai ota yhteyttä: https://tilajatoiminta.fi/yhteystiedot/. Kaikki palaute on tervetullutta!

Kaikki kuukausiraportit: https://tilajatoiminta.fi/category/hankeraportti/

Tila ja toiminta ry:n toimintaa Rekolan Kinolla tukevat:
Leader / EU:n maaseuturahasto
K-Market Rekola