Tämä on yhteenveto siitä mitä saatiin aikaiseksi Rekolan Kinolla ja sen Leader-rahoitteisessa projektissa elokuussa 2021.

Syksyn lähestymisen kunniaksi salin kattovalot vaihdettiin täysin säädettäviin älylamppuihin. Nyt esim. juhliin saa halutessaan vaikka karnevaalitunnelman tai minkä tahansa muunkin fiiliksen kuudella erikseen säädettävällä lampulla. Kaikki värisävyt ja valkoisen lämpötilat löytyy ja vielä portaattomalla himmennyksellä!

Vaikka Rekolan Kinon Leader-hanketta oli aloiteltu jo kesän ja keväänkin aikana, oli elokuu sen varsinainen aloitus-kuukausi. Hankkeelle palkattiin puolipäiväinen koordinaattori (allekirjoittanut), joka aloitti työt elokuun alussa.

Jos heinäkuu oli talkoiden ja Rekolan Kinon kunnostamisen kuukausi niin elokuussa panostettiin itse toimintaan. Uudet korona-rajoitukset estivät varsinaisten elokuvaesitysten ja musiikkikonserttien aloittamisen, mutta keskityimme niiden sijasta yksityisvuokrausten ja yhteistyöverkoston kehittämiseen.

Tilojen vuokraus

Yksityisiä tilanvarauksia saatiinkin kalenteriin kiitettävästi – koko loppuvuodelle 10 kpl. Yksityistilaisuudet, joihin Rekolan Kinoa varattiin vaihtelevat yksityisistä elokuvanäytöksistä, burleski-elokuvatapahtumaan ja useampiin syntymäpäiviin. Tilaa kyseltiin alustavasti myös videopeli-tapahtuman järjestämispaikaksi.

Yksityisten varausten lisäksi Remy ry teki alustavat varaukset neljän konsertin järjestämisestä. Se toteutuvatko nämä, riippuu tietysti siitä mitä koronarajoitusten suhteen tapahtuu. Elokuvatoiminnan osalta esityspäiviä ei vielä varattu vaan tilanne päätettiin katsoa uudelleen, kun nykyiset rajoitukset päättyvät (ruutukaappaus alla).

Yhteistyöverkostot

Tilojen vuokraamisen lisäksi panostimme elokuussa verkostoitumiseen ja yhteistyön kehittämiseen alueen muiden toimijoiden kanssa. Kävimme mm. tutustumassa Koivukylän asukastilaan (Kirnu) ja vastavuoroisesti Vantaan asukastilat (Koivukylä, Mikkola ja Hakunila) kävivät tutustumassa Rekolan Kinoon. Saimme myös alulle neuvottelut yhteistyöstä tilankäytön ja yksityisten elokuvaesitysten suhteen. Aloitimme neuvottelut yhteistyöstä myös Vantaan lasten ja nuorten kulttuuripalveluiden kanssa.

Leader-hankkeeseen liittyvän taloudellisen yhteistyön aloitimme K-Market Rekolan kanssa. Tästä erityinen kiitos vielä kyläkauppias Minna Kelamolle, joka tekee jatkuvasti erinomaista työtä kyläyhteisöllisyyden rakentamiseksi Rekolassa. Vastaavia yhteistyösopimuksia pyrimme tekemään myös muiden paikallisten yritysten kanssa.

Saimme myös mielenkiintoisen yhteydenoton Myyrmäestä jossa toimii Myyräncolo-hanke. Kyseinen osuuskunta hallinnoi huomattavasti Rekolan Kinoa isompaa tilaa. Yhtäläisyyksiä, yhteisiä tarpeita ja yhteistyöhalukkuuttakin tuntui löytyvän eli nähtäväksi jää johtaako tämä kontaktointi johonkin isompaan yhteistyöhön idän ja lännen välillä 🙂

Erilaiset yhteistyöverkostot ovat erityisen tärkeitä Rekolan Kinolle siksi, että Leader-hankkeen yhtenä tavoitteena on synnyttää tilaan omavarainen, asukaslähtöinen ja aktiivinen kulttuuritoiminta sekä luoda uudenlainen yhteistoimintamalli.

Ulkoilmaelokuva Havukoskella

Rekolan Kino ja Tila ja toiminta ry osallistuivat myös ulkoilmaelokuvaesityksen järjestämiseen Havukoskella, Myllykoskenpuistossa 28.8.2021 (tapahtumatiedot löytyy facebookista). Sää oli kyseisenä iltana täydellinen ja Moonlight -elokuvan esitykseen – kuun loisteeseen – saapui n. 150 katsojaa. Elokuvatapahtuma oli osa Rakkautta Vantaalla -leffapiknik sarjaa, jonka päätoteuttajina olivat Rekolan Kinolla toimiva Pop Up Kino Helsinki ja Vantaan kaupunki.

Tila ja toiminta ry osallistui tapahtuman tiedottamiseen sosiaalisessa mediassa ja piti paikan päällä myös kahvilatelttaa, jossa myytiin poppareita, limua, makeisia, leivonnaisia, kahvia teetä ja kuumaa kaakaota vaahtokarkeilla. Kiitos vielä kaikille osallistuneille! Saimme kahviteltalla myös paljon positiivista palautetta koko tapahtumasta ja vastaavia toivottiin jatkossakin järjestettävän.

Kuvat voi klikata isommaksi.

Kinolla-podcast

Myös Kinolla-podcast päätettiin herättää uudelleen henkiin pitkäksi venyneen kesätauon jälkeen. Elokuussa saatiin suunniteltua uuden kauden ensimmäinen jakso, joka tullaan julkaisemaan mm. Youtubessa (video) ja Spotifyssä (audio) 22.9.2021. Sen jälkeen uusia podcast-jaksoja pyritään tekemään Rekolan Kinolta n. 2-3 viikon välein. Tähän syyskuun ensimmäiseen jaksoon ovat tulossa vieraiksi Taina Saarenpää ja Helinä Kokkarinen, jotka olivat isossa roolissa vuosina 1997-1999, kun Rekolan Kino kunnostettiin silloisen Urban-ohjelman rahoituksella.

Jos haluat tukea toimintaamme tai liittyä jäseneksi, vieraile verkkokaupassamme: https://holvi.com/shop/tilajatoiminta/ tai ota yhteyttä: https://tilajatoiminta.fi/yhteystiedot/. Kaikki palaute on tervetullutta!

Kaikki kuukausiraportit: https://tilajatoiminta.fi/category/hankeraportti/

Tila ja toiminta ry:n toimintaa Rekolan Kinolla tukevat:
Leader / EU:n maaseuturahasto
Vantaan kaupunki
K-Market Rekola